
19 des. És just culpar els carnissers i ramaders de l’efecte hivernacle?
Aquesta setmana volem compartir amb vosaltres la iniciativa que ha portat a terme el Gremi de Carnissers i Xarcuters de la província de Barcelona per denunciar la injustícia de culpar al sector carni com a únic causant de l’efecte hivernacle i per explicar que el sector també està preocupat i conscienciat pel canvi climàtic.
És just culpar els carnissers i ramaders de tots els problemes que comporta l’efecte d’hivernacle?
Des del sector carni estem preocupats pel canvi climàtic.
Estem fent molt. I n’haurem de fer més, però és just culpar els carnissers i ramaders de tots els problemes que comporta l’efecte d’hivernacle?
No. Creiem que impulsar campanyes per deixar de menjar carn és desestabilitzar un sector que sustenta al país, ajuda a combatre el canvi climàtic i dona treball a moltes famílies.
Per decidir cal conèixer les dues cares de la notícia. Per això, ramader, carnisser, xarcuter i pollaire, et donem raons per a lluitar contra les informacions tòxiques i tendencioses d’alguns sectors.
Per exemple. Sabíeu que el sector ramader representa només el 7% de les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle, davant del 27% del transport, el 19% de la indústria, el 17% de la generació d’electricitat o el 9% del consum de combustibles.
Ho teniu tot més clar en aquest vídeo de @CarneySalud: