
05 des. Recepta de pastissets Wellington
Aquest mes de desembre, des de Ca La Rossa elaborem el famós pastís Wellington de carn picada, una recepta que queda d’allò més bé a les festes de Nadal.
Això si, nosaltres escollim fer-lo en forma de pastissets, que són més divertits i diferents, ja que no es veuen tant. Són ideals per fer l’aperitiu més interessant. Si preferiu fer el pastís, podeu seguir els mateixos passos però sense tallar la pasta de full.
INGREDIENTS (PER 2 PERSONES)
- 1 làmina de pasta de full (230 g)
- 250 g de carn picada de vedella (o llom tallat en cubs petits)
- 100 g de xampinyons
- ½ pastanaga
- ½ ceba
- 1 ou
- Oli d’oliva
- Sal i pebre
- Orenga o farigola al gust
PREPARACIÓ:
- Començarem tallant els bolets i les verdures ben petites, les posarem a una paella amb oli i les deixarem rostir. Hi podem posar una mica de sal.
- Després afegirem la carn picada (o els cubs), juntament amb una mica de pebre i orenga (o farigola) i la deixarem fer, però abans que s’acabi de cuinar del tot, ho retirarem del foc i ho deixarem refredar.
- Seguidament escalfarem el forn a 180º.
- Col·locarem la pasta de full en una safata de forn, sobre una base de paper de forn, la tallarem en quatre meitats iguals (o en vuit, si volem fer els pastissets més petits) i repartirem la carn freda en dues meitats (o en quatre). Llavors les tancarem amb les meitats sobrants (ho segellarem punxant els cantons amb una forquilla) i pintarem la pasta de full amb l’ou.
- Finalment, fornejarem els pastissets durant aproximadament 15 minuts, fins que la pasta de full estigui ben daurada i cruixent, i ja es podran servir i gaudir.
Suggeriment: també podeu afegir salsa de tomàquet i formatge quan poseu la carn picada a la paella, per donar-li un toc més especial i gustós.