COM CONGELAR I DESCONGELAR CARN CORRECTAMENT? - Ca La Rossa
16210
post-template-default,single,single-post,postid-16210,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
 

COM CONGELAR I DESCONGELAR CARN CORRECTAMENT?

COM CONGELAR I DESCONGELAR CARN CORRECTAMENT?

Quan anem a comprar carn és habitual comprar-ne més per tenir de reserva i per això procedim a congelar-la, però… ho fem correctament?

A Ca La Rossa t’ensenyem com fer-ho!

Quan podem congelar la carn?

Sempre i quan la carn que volem congelar sigui fresca i de bona qualitat.

Quins passos he de seguir per congelar la carn?

  1. Si sabem que no utilitzarem aquella carn immediatament, l’hem de congelar el més aviat possible.
  2. Els greixos es fan malbé amb més rapidesa que la resta de la carn, de manera que quan anem a congelar carn prèviament hem de retirar el trossos de greix “visibles” que pugui tenir al voltant.
  3. Si els trossos de carn són grans, els hem de tallar en porcions d’entre 200 i 250 grams i hem d’embolicar molt bé cada porció en paper film i guardar-la en una bossa de congelació. D’aquesta manera, en assegurarem que no s’enganxen uns trossos als altres o podrem descongelar sempre la quantitat justa que necessitem. Si prefereixes, a Ca La Rossa et podem tallar la carn com ho desitgis.
  4. No podem congelar carn fresca que ja hagi estat congelada. És a dir, si descongelem carn que després no fem servir, no podem tornar-la a congelar.

Quant de temps pot estar la carn al congelador?

  • Les carn magres, com filets de vedella, carns de pollastre o gall d’indi, etc. aguanten entre 6 i 12 mesos depenent del congelador.
  • Les carn greixoses com les costelles de porc, de 3 a 6 mesos.
  • La carn picada entre 3 i 4 mesos.
  • Les carns amb molt de greix, com la cansalada o els xoriços frescos, entre 1 i 2 mesos.

Com descongelar la carn correctament?

  • La carn s’ha de descongelar lentament i de forma natural. Passar la carn del congelador a la nevera és la millor manera per descongelar i conservar els sabors i la textura de la matèria.
  • No és recomanable descongelar-la a temperatura ambient, i encara menys a l’estiu.
  • Una vegada estigui descongelada, s’ha de cuinar immediatament, ja que es fa malbé abans.


CA LA ROSSA, S.A. utilitza “COOKIES” per garantir el correcte funcionament del nostre portal web, millorant la seguretat, per obtenir una eficàcia i una personalització superiors, per recollir dades estadístiques i per mostrar-li publicitat rellevant.
Si continua navegant o premeu el botó "ACCEPTAR" considerarem que accepta tot el seu ús. Podeu obtenir més informació a la nostra POLÍTICA DE COOKIES a peu de pàgina.

ACEPTAR
Aviso de cookies